Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z karpia z pieczarkami"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 228
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 228
Składniki
Karpia pokrój w mniejsze kawałki. Włóż go do garnka, dodaj pokrojone jarzyny i cebulę. Zalej zimną wodą, posól i dodaj ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Gotuj powoli przez 40 minut, a podczas gotowania szumuj.
Rozpuść masło i stale mieszając, dodawaj mąkę. Przygotuj złotawą zasmażkę, potem odstaw ją i poczekaj, aż ostygnie. Odcedź bulion. Pokrój drobno ugotowane warzywa. Zdejmij skórę z karpia, wyjmij ości i porozrywaj lub pokrój mięso. Do bulionu dodaj zasmażkę i gotując na małym ogniu, mieszaj miotełką. Gotuj 20 minut, na koniec dodaj śmietanę.
Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż. Razem z mięsem i pokrojonymi warzywami dodaj je do zupy i podgrzej. Pokrój chleb w paseczki i przyrumień na oleju. Zupę dopraw solą i pieprzem i podawaj z grzankami z chleba.
Czas przygotowania: 70 minut. Poziom: średniŹródło: TV14