Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z klopsikami drobiowymi"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 903
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Włoszczyznę obierz, łodygę selera oczyść. Jarzyny umyj. Zetrzyj 1/2 marchewki. Resztę warzyw pokrój w drobną kostkę.
Wrzuć je do garnka. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Pod koniec dodaj posiekane pomidory.
Mięso wymieszaj z jajkiem, kaszką i startą marchewką. Dopraw solą i pieprzem. Wyrób. Z masy uformuj małe kulki.
Włóż je do posolonego wrzątku. Poczekaj, aż wypłyną. Gotuj 15 minut.
Do wywaru z warzywami dodaj koncentrat, słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Zagotuj.
Klopsiki wyjmij, ułóż na talerzach. Zalej zupą. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Tina