Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa na śniadanie.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2593
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2593
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 133
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Wykonanie: W garnku podgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć aż warzywa się zeszklą (nie mogą się zarumienić). Dodać kukurydzę i mleko kokosowe, dolać 700 ml wody, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 20-30 minut. Następnie zupę zblendować nie zbyt dokładnie, tak aby część ziaren kukurydzy została w całości. Przed podaniem pokropić oliwą i posypać posiekaną natka pietruszki. SMACZNEGO.