Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i pożywna zupa na śniadanie.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 297
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1183
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 886
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 108
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 139
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 297
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1183
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 886
Składniki
Wykonanie: W garnku podgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć aż warzywa się zeszklą (nie mogą się zarumienić). Dodać kukurydzę i mleko kokosowe, dolać 700 ml wody, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować około 20-30 minut. Następnie zupę zblendować nie zbyt dokładnie, tak aby część ziaren kukurydzy została w całości. Przed podaniem pokropić oliwą i posypać posiekaną natka pietruszki. SMACZNEGO.