Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pieczonych pomidorów"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C, na blachę wylej oliwę i wstaw do piekarnika, aż zacznie dymić. Wtedy wyłóż na nią pomidory, czosnek, plasterki cebuli. Posyp tymiankiem, cukrem pudrem, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Piecz, mieszając (25 minut), aż się skarmelizują. Dodaj bazylię.
Zalej w rondlu pomidory wrzącym bulionem. Zagotuj, dodaj suszone pomidory, sos barbecue, gotuj 5 minut.
Przecedź zupę, pomidory zmiksuj i połącz z zupą. Przecedź raz jeszcze, udekoruj łyżką oliwy i listkami bazylii.
Czas przygotowania: ok. 20 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia