Ślązacy doskonale wiedzą, kim jest sztygar - to jeden z kierowników w kopalni, zajmujący się dozorem. Choć nazwa schabu nawiązuje do tego stanowiska, można się jedynie domyślać, z jakiego powodu. Sztygar powinien przychodzić najedzony i pełen sił do pracy, dlatego schab po sztygarsku wypełniony wyjątkowo śląskimi smakami idealnie pasuje jako danie główne. Wypróbujcie przepis i podajecie z modro kapusta!

Polecane artykuły

To propozycja idealna na cieplejsze dni - wiosenny tort sałatkowy jest niezwykle efektowny, a do tego smakuje wybornie. Sprawdź nasze pomysły na wa...

W 539. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz podzieliła się przepisami na wielkanocne dania w nieco innej odsłonie - jarzynową sałatkę z hisz...

Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a wraz z nimi konieczność przygotowania wystawnego menu. Jeśli nie masz czasu na skomplikowane po...

Zupy na Wielkanoc to nie tylko klasyczny żur czy barszcz biały, choć te dwa specjały goszczą najczęściej na świątecznych stołach. W różnych regiona...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy

