Soczysty i kruchy schab po sztygarsku
Ślązacy doskonale wiedzą, kim jest sztygar - to jeden z kierowników w kopalni, zajmujący się dozorem. Choć nazwa schabu nawiązuje do tego stanowiska, można się jedynie domyślać, z jakiego powodu. Sztygar powinien przychodzić najedzony i pełen sił do pracy, dlatego schab po sztygarsku wypełniony wyjątkowo śląskimi smakami idealnie pasuje jako danie główne. Wypróbujcie przepis i podajecie z modro kapusta!
Polecane artykuły
Co to jest komosanka? Pyszny i szybki pomysł na śniadanie, czyli owsianka z komosy ryżowej. Przygotowuje się ją prosto i w zaledwie 15 minut - wyst...
Sałatki w słoiku to idealne rozwiązanie dla osób szukających zdrowych i smacznych dań, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły, czy na piknik w...
Ziemniaki to niezwykle uniwersalne warzywo, które można wykorzystać. Chociaż z reguły zajadamy je w wersji obiadowej, można również przemycić je do...
Miłośnicy przyrody widzą, że sosny wypuściły już pędy. To najwyższa pora, żeby dowiedzieć się, jak zrobić syrop z pędów sosny. Nie tylko pomaga wzm...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Kasze i ryż
- Warzywa
- Papryka
- Owoce
- Awokado
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Czosnek
- Dla zdrowia
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Komunia
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Makaron
- Warzywa
- Kapusta
- Papryka
- Przyprawy
- Majeranek
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1031