Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Próbowałam przerabiać go na wiele sposobów ale w końcu ten okazał się najlepszy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16161
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14161
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1639
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16161
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6507
Składniki
MROŻONY LUBCZYK NA ZIMĘ: Dowolną ilość lubczyku umyć, oderwać listki od łodyg i lekko odcisnąć za pomocą papierowego ręcznika. Umieścić w malakserze i rozdrobnić. Przełożyć do niewielkich słoiczków z zakrętkami i zamrozić. Kiedy jest mi potrzeby - np do rosołu- przy pomocy widelca zeskrobuję potrzebną mi ilość. Resztę odkładam do zamrażarki. Tak zmiksowany - nie potrzebuje żadnych dodatków takich jak sól i olej. Z części lubczyku przygotowuję pastę z dodatkiem soli. Wtedy nie mrożę-tylko przechowuję w lodówce do bieżącego spożycia. Nie dodaję oleju, ponieważ lubczyk z olejem nie nadaje się do rosołu.