Do góry

Książki

Ciasta i desery dla diabetyków

Osoby, które chorują na cukrzycę nie mogą jeść słodyczy? To tylko stereotyp, a złamać go pomoże najnowsza książka Agaty Lewandowskiej "Desery dla diabetyków".

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru - zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo" znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Okazuje się bowiem, że osoby cierpiące na cukrzyce mogą pozwolić sobie nawet na desery. Wystarczy przygotować je w odpowiedni sposób. Jak? Odpowiedzi na to pytanie udzieli ksiązka "Desery dla diabetyków".

Autorką publikacji jest Agata Lewandowska, dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

W książce znajdziecie:

- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów

 

Ksiązka "Desery dla diabetyków" już wkrotce do wygrania w naszym konkursie

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń