Do góry

Filmy

Bezglutenowe babeczki z suchego maku

Autor: Kawa-z-mlekiem

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 1814

Dodano: 18.10.2019

Odsłon: 1061

Bezglutenowe babeczki z suchego maku - pyszne co-nie-co dla entuzjastów maku i wypieków bez glutenu.
Masło można podmienić na olej, wtedy babeczki nie będą tak bardzo wysychać i pozostaną w środku miękkie.
Szybki, prosty i pyszny wypiek, serdecznie polecam :-)

Link do przepisu na blogu: https://kawazmlekiem2017.blogspot.com/2015/03/babeczki-z-suchego-maku-bezglutenowe.html

____________________________________________
ENGLISH VERSION: Gluten free dry poppy seed muffins

Ingredients:
- 100 g potato flour
- 50 g corn flour
- 50 g buckwheat flour
- 50 g butter or 100 ml - oil
- 2 eggs (yolks and whites separately)
- 110 ml milk or more
- a half cup of dry poppy seeds
- a half cup of sugar
- 1 almond oil (cake fragrance)
- a half teaspoon of gluten-free baking powder
- pinch of salt
- about 5 tablespoons of icing sugar (for icing)
- juice of 1 lemon (for icing)
- 12 paper cupcake molds

__________________________________________

BLOG - https://kawazmlekiem2017.blogspot.com
FACEBOOK - https://www.facebook.com/Kawa-z-mlekiem-144726093052336/
INSTAGRAM - https://www.instagram.com/kawazmlekiem2017/
TWITTER - https://twitter.com/Kawazmlekiem17

#babeczki #glutenfree #muffins
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń