Do góry

Filmy

DŻEM Z BORÓWKI CZERWONEJ (brusznicy), idealny do mięsa jak i do pieczywa

Autor: UwagaBabciaEwa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 77012

Dodano: 19.07.2019

Odsłon: 434

Witam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis.

Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali:
z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu

600 g borówki czerwonej
400 g kwaśnych jabłek
100 ml wody
150 g cukru
wyparzone słoiki i wieczka

dodatkowo można dodać cynamon, anyż lub goździki

#UwagaBabciaGotuje
Kto głosował?

Inne filmy tego użytkownika

Komentarze do filmu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń