Hermetyczne pojemniki porcelanowe CLOC

Soczyste pomidory, zielona sałata, mielone mięso, biały ser - to częste produkty, które znaleźć można w lodówkach. Co jednak zrobić, by taka żywność na dłużej zachowała świeżość i nie wchłaniała zapachów z otoczenia? Odpowiedzią na to pytanie są pojemniki porcelanowe z hermetycznym zamknięciem CLOC

Gotowy posiłek, warzywa czy owoce przechowywane w taki sposób na dłuższy czas zachowają świeżość, przyjemny zapach i apetyczny wygląd. Poza tym CLOC to pojemniki przyjazne środowisku - są nietoksyczne i nie wchodzą w reakcje. A dzięki hermetycznemu zamknięciu są wyjątkowa szczelne.

Bez obawy można przechowywać w nich produkty o wyrazistych zapachach jak ryby czy mięso. Porcelanowy pojemnik nie odbarwia się i nie wchłania zapachów, wystarczy więc go umyć i korzystać z niego dalej.

CLOC to prawdziwa alternatywa dla tych, którzy znudzeni są wyglądem plastikowych pojemników do przechowywania żywności. Kwieciste wzory ożywią nie jedną kuchnię i z pewnością będą pasować do zestawu stołowego.

CLOC to również praktyczne rozwiązanie. Żywność w porcelanowych pojemnikach można przechowywać w lodówce i w zamrażarce. Po zdjęciu plastikowej pokrywki bardzo szybko można odgrzać posiłek w mikrofali bądź w piekarniku, a po przestudzeniu używać jako talerza, bez potrzeby używania większej ilości naczyń.


Przechowując żywność w porcelanowych pojemnikach z hermetycznym zamknięciem CLOC żywność znacznie dłużej utrzyma świeżość. W ten sposób oszczędzić można czas i pieniądze. Pojemniki, w zależności od pojemności kosztują od 26 do 62 złotych. W ofercie dostępne są modele utrzymane w atrakcyjnej kwiecistej stylistyce Magic Glow oraz Fantasia. Pojemność pojemników od 550 ml do 1300 ml.

Źródłao: Informacja prasowa Neoflam

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2