Najlepsze przepisy na ogórki

Przepisy z Bake Off Junior - Cynamonowe rolki

Aromatyczny cynamon i słodki lukier to doskonałe połączenie. Wie o tym także Marysia, która postanowiła zaserwować ten wypiek jurorom.

Składniki:

  • szklanka drobnego cukru do wypieków
  • 3-4 łyżki mielonego cynamonu
  • 100 g masła
  • 600 g ciasta na pizzę
  • 1 kg cukru cynamonowego
  • szklanka cukru pudru
  • 2-3 łyżki gorącej wody
  • mięta (do dekoracji)

W miseczce zmieszać drobny cukier do wypieków oraz cynamon. Połowę masła rozpuścić w rondel-ku. Gotowe ciasto na pizzę podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na prostokąt 25 cm na 40-45 cm i przy użyciu pędzelka posmarować wcześniej roztopionym masłem. Następnie obydwa blaty posypać cukrem cynamonowym. Zwinąć dwie rolki, zaczynając od dłuższego boku i pokroić je w krążki grubości około 1,5 cm. Wyłożyć na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 190°C na 25-30 minut (do zarumienienia).

Podczas pieczenia ciasta przygotować polewę. W miseczce zmieszać cukier puder z pozostałym masłem, dodać gorącą wodę. Przelać do dzbanuszka lub od razu polać ciasto. Pizzę udekorować miętą.

Pobierz aplikację smaker ciasta i desery

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Najlepsze ciasta z owocami. Te przepisy to absolutne klasyki wśród deserów

Ciasta z owocami są prawdziwym symbolem lata. Gdy trwa sezon na soczyste truskawki, maliny czy śliwki, warto z niego skorzystać i przygotować lekki...

5
Informacje Co zrobić z młodego czosnku? Możesz ukisić, upiec, a młode pędy zblanszować

Wraz z nadejściem wiosny i lata w sklepach i na straganach zaczynają pojawiać się sezonowe warzywa, a wśród nich młody czosnek – znany z intensywne...

9
Informacje Dania z resztek z grilla. Pierożki, frittata i forszmak z grillowanym mięsem

Lato to idealny moment na spotkania ze znajomymi przy ogrodowym grillu. Jeśli po całonocnym biesiadowaniu zostało ci dużo resztek, nie wyrzucaj ich...

3
Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

26