Sprawdzone przepisy na grilla

Dziś, parę minut po 10 rano szef Wojciech Modest Amaro odebrał telefon z gratulacjami od przedstawicieli Miechelin - najważniejszego i najbardziej prestiżowego kulinarnego przewodnika świata. Jego restauracja "Atelier Amaro" już trzeci rok z rzędu została odznaczona gwiazdką Michelin.

- Bardzo się cieszę, że przewodnik Michelin po raz kolejny docenił starania moje i mojego zespołu i przyznał nam gwiazdką. Oczekiwanie na premierę nowego przewodnika było niemalże tak samo emocjonujące jak trzy lata temu, kiedy po raz pierwszy przyznano mi to wyróżnienie. Gwiazdka utwierdza mnie w przekonaniu, że droga, którą obrałem jest słuszna i właściwa. Nie ukrywam, że gdzieś tam w głowie pojawiła się wizja posiadania drugiej gwiazdki, tym bardziej, że nasi klienci, którzy przyjeżdżają z różnych stron świata, niejednokrotnie powtarzali, że zasłużyliśmy na awans. Mimo wszystko bardzo się cieszę i zdaję sobie sprawę, że przed nami kolejny rok ciężkiej pracy, aby utrzymać gwiazdkę i zawalczyć o nową. Wiele restauracji na świecie czekało na przyznanie drugiej gwiazdki nawet kilkanaście lat. Tak być może będzie także w moim przypadku. Nie zniechęca mnie to. Wprost przeciwnie - mobilizuje i nakręca - mówi szef Wojciech Modest Amaro, gospodarz "Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia" i juror "TOP CHEF".
Atelier Amaro wciąż pozostaje jedyną w naszym kraju restauracją, której przewodnik Michelin przyznał najważniejsze kulinarne wyróżnienie.

 

Źródło: materiały prasowe

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Ciasta Ciasto Rafaello na biszkopcie z białą czekoladą

Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...

Odsłon: 34674

>60 min
26
30 min
5