Zakochaj się w szpinaku od FRoSTY

W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem!

fot. materiały prasowe

Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA, który stanowi doskonałą alternatywę dla świeżego i jest dostępny przez cały rok, także poza sezonem. Dzięki zamrożeniu tuż po zbiorach, szpinak zachowuje naturalny smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze.

Najnowsza propozycja firmy to wyśmienity, delikatnie posiekany szpinak bez dodatków w porcjach o kształcie serduszek. Dzięki swojej wyjątkowej formie szpinak od FRoSTY nie tylko pięknie prezentuje się na patelni. Zawartość opakowania można z łatwością z niego wyjąć, podzielić na mniejsze porcje i użyć dokładnie tyle, ile potrzeba. W dodatku jest to produkt niskokaloryczny - porcja 100 g dostarcza nam jedynie 31 kcal.

Szpinak w ofercie FRoSTY uprawiany jest specjalnie dla tej firmy. Świeże liście zamraża się tuż po zbiorach, co sprawia, że pozostają soczyste i pełne wartości odżywczych. W opakowaniu o pojemności 400 g znajduje się 10-12 szpinakowych serduszek. Wystarczy gotować je przez 15 minut na średnim ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Podgrzanie w kuchence mikrofalowej będzie jeszcze krótsze - szpinak będzie gotowy w 10 minut! Dania przygotowane na bazie szpinaku zachwycą Twoich najbliższych.

SZPINAK PRZEPIS

fot. materiały prasowe

Na romantyczną kolację we dwoje ugotuj makaron Conchiglioni na zielono z szynką parmeńską i orzechami według sprawdzonego przepisu FRoSTY. Przygotowanie dania zajmie 45 minut.

Składniki:

- 1 opakowanie Szpinaku siekanego FRoSTY
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- 200-250 g makaronu muszelki
- 150 g sera koziego
- 50 g orzechów włoskich
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu, uważając, aby się nie rozpadł. Szpinak przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, dodaj do niego pokrojony w kostkę ser kozi, 3/4 posiekanych orzechów włoskich, sól i pieprz. Szynkę pokrój wzdłuż na długie paski o szerokości 1 cm. Każdą makaronową muszelkę nadziej farszem ze szpinaku, a następnie owiń ją szynką. Na koniec całość posyp pozostałymi orzechami. Smacznego!

przepis na szpinak krok po kroku

fot. materiały prasowe

Szpinak siekany w serduszkach w foli marki FRoSTA znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 3,99 zł/400 g.

Szpinak siekany w serduszkach został na początku br. doceniony w plebiscycie Najlepszy Produkt 2014 - Wybór Konsumentów. W sprzedaży dostępny jest również Szpinak siekany w pudełku 450 g nagrodzony brązowym medalem w kategorii Mrożonki w prestiżowym konkursie Perły Rynku FMCG 2013.

Zgodnie z polityką firmy 100% naturalnego smaku!, szpinaki FRoSTY nie zawierają wzmacniaczy smaku (m.in. glutaminianu sodu), barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych ani skrobi modyfikowanej chemicznie.

informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Smalec domowy z boczkiem wędzonym

Mój domowy smalec to prosty przepis na pyszne smarowanie, jest to słonina pok...

Odsłon: 121

60 min
2
Desery Jabłecznikowe kostki

Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...

Odsłon: 46

30 min
1

Polecane artykuły

Informacje Koktajl z kiszonej kapusty na odchudzanie. Pije regularnie, będziesz mieć talię osy

Szczupła sylwetka to marzenie wielu osób, najprostszym sposobem, aby ją osiągnąć, jest oczywiście odpowiednio zbilansowana dieta, deficyt kaloryczn...

1
Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3
Informacje BIO Gotowanie

Karolina Kowalewska-Walas zaprasza do swojej kuchni, w której przygotuje propozycję zbilansowanego i zdrowego posiłku dla całej rodziny. Mowa o ows...

0