Kill Grill. Restauracja od kuchni

Anthony Bourdain rzetelnie spełnia swoją obietnicę. Prowadzi nas przez swoje życie szlakiem doskonałych restauracji, podłych knajp, ohydnych spelunek i podejrzanych lokali. Jego przewodnikiem pozostaje namiętność - umiłowanie dobrego jedzenia, ale też euforia, jaka towarzyszy jego przygotowywaniu.

Dowiemy się, dlaczego wpadł na pomysł zostania kucharzem. Zobaczymy, jak zaczynał karierę,
jak pokonywał zakręty życiowe, jak za jednym zamachem poznawał smak dorosłości, ciężkiej harówy
i wyszukanych potraw.
Bourdain jest doskonałym obserwatorem. Wydobywa z ludzi to, co charakterystyczne, ujmujące, najciekawsze zarówno w dobrym, jak też złym znaczeniu. Zapewne zdziwiłby się, gdyby mu
to powiedziano, ale dysponuje wyczuloną socjologiczną wrażliwością, która pozwala mu na wnikliwe analizy najrozmaitszych grup i środowisk. W połączeniu z warsztatem rasowego pisarza i ujmującym humorem daje to znakomite efekty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Polecane artykuły

Informacje Odkryj nowe jogurty pitne od Danio!

Wielka wiadomość dla fanów produktów Danio! Marka, która już zdobyła serca konsumentów dzięki swoim serkom homogenizowanym, teraz wprowadza zupełni...

0
Informacje Jak gotować groch bez namaczania? Zrób z niego brownie, nikt się nie zorientuje

Groch to bardzo wartościowy i sycący składnik, który sprawdza się w wielu różnych daniach. Aby dobrze smakował, należy go odpowiednio ugotować. W j...

4
Informacje Lubczyk w kuchni i dla zdrowia. Afrodyzjak z przydomowego ogródka

Zioła w kuchni sprawiają, że nasze dania są nie tylko pyszniejsze, ale również zdrowsze. Aż chce się zanurzyć nos w talerz, gdy znajduje się na nim...

6
Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

3