Kolejny tydzień konkursu za nami. Kolejne osoby zostały nagrodzone za przepisy z makaronem Barilla w roli głównej!

Przepis Pani Natalii S. z Międzyrzecza

Potrzebne będą:

-opakowanie Makaronu Barilla Pene Rigate
-pomidory w puszce
-dwie gałązki małych pomidorów
-czosnek
-oliwa z oliwek
-bazylia
-gruboziarnista sól morska
-pieprz
-ser grana padano lub pecorino
-cukier

Sposób przygotowania:

Kroimy małe pomidory na połówki, układamy je na papierze do pieczenia.Polewamy pomidory oliwą z oliwek, posypujemy solą morską oraz szczyptą cukru. Wstawiamy do Piekarnika na 20 min . w temp. 200 stopni Celsjusza. W tym czasie patelnie skraplamy dosyć obficie oliwa z oliwek, na małym ogniu aromatyzujemy oliwę czosnkiem i bazylia.Do przygotowanej oliwy dodajemy puszkę pomidorów najlepiej bez skórki. Sos należy zredukować, do smaku dodajemy zgnieciony czosnek, sól oraz pieprz.W międzyczasie gotujemy opakowanie makaronu Barilla Pene Rigate w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oliwy z oliwek. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Na talerz nakładamy porcję makaronu. Górę dania posypujemy startym serem oraz dekorujemy pysznymi pieczonymi pomidorami.

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przetwory Konfitura z fig (dżem z fig)

Prawdziwy rarytas :) Konfitura z fig to mega pyszny dodatek do rogali, chałek...

Odsłon: 8508

>60 min
12
Ciasta Ciasto z rabarbarem na kefirze

Ciasto jest bardzo puszyste i wilgotne i nie dość, że szybko się robi to i sz...

Odsłon: 14129

60 min
28
Ciasta Ciasto jogurtowe ze śliwkami i kruszonką

Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski wszystkie składnik...

Odsłon: 1193

30 min
5