Boże Narodzenie na słono

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pani Lucyny G. z Katowic

Potrzebne będą:

2 czerwone papryki,
2 duże pomidory,
250g makaronu spaghetti Barilla,
1 jajko, 150g żółtego sera,
sól, pieprz, bazylia suszona,
kilka listków świeżej bazylii,
łyżka oliwy.

Sposób przygotowania:

Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci, zmodyfikowałam go jedynie troszeczkę.
Umyte papryki pokroiłam w paski i poddusiłam na 1 łyżce oliwy,dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i bazylią.Całość dusiłam około 7 minut.Ugotowałam makaron Barilla wg przepisu na opakowaniu.Pomidory z papryką przełożyłam do naczynia żaroodpornego,na nich ułożyłam makaron spaghetti zwinięty w formie gniazda.Do środka gniazdka wbiłam całe jajko i całość posypałam startym żółtym serem.Zapiekałam w piekarniku w 180st. przez 25 minut.

Zobacz zwycięski przepis Pani Emila D. z Krakowa, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przekąski Śledzie po litewsku

Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...

Odsłon: 10703

60 min
11
Ciasta Piernik wileński z mąki żytniej

Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....

Odsłon: 4805

>60 min
23
60 min
5
>60 min
15