Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pani Lucyny G. z Katowic

Potrzebne będą:

2 czerwone papryki,
2 duże pomidory,
250g makaronu spaghetti Barilla,
1 jajko, 150g żółtego sera,
sól, pieprz, bazylia suszona,
kilka listków świeżej bazylii,
łyżka oliwy.

Sposób przygotowania:

Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci, zmodyfikowałam go jedynie troszeczkę.
Umyte papryki pokroiłam w paski i poddusiłam na 1 łyżce oliwy,dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i bazylią.Całość dusiłam około 7 minut.Ugotowałam makaron Barilla wg przepisu na opakowaniu.Pomidory z papryką przełożyłam do naczynia żaroodpornego,na nich ułożyłam makaron spaghetti zwinięty w formie gniazda.Do środka gniazdka wbiłam całe jajko i całość posypałam startym żółtym serem.Zapiekałam w piekarniku w 180st. przez 25 minut.

Zobacz zwycięski przepis Pani Emila D. z Krakowa, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 5003

>60 min
9
Dania główne Krokiety kowalowej

Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...

Odsłon: 5482

30 min
9
Dania główne Schab w sosie koperkowym

Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...

Odsłon: 34532

30 min
38
Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 1310

30 min
3
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 2166

30 min
8
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113837

60 min
199