Wyłoniliśmy laureatów VI tygodnia konkursu!

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pani Lucyny G. z Katowic

Potrzebne będą:

2 czerwone papryki,
2 duże pomidory,
250g makaronu spaghetti Barilla,
1 jajko, 150g żółtego sera,
sól, pieprz, bazylia suszona,
kilka listków świeżej bazylii,
łyżka oliwy.

Sposób przygotowania:

Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej babci, zmodyfikowałam go jedynie troszeczkę.
Umyte papryki pokroiłam w paski i poddusiłam na 1 łyżce oliwy,dodałam obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i bazylią.Całość dusiłam około 7 minut.Ugotowałam makaron Barilla wg przepisu na opakowaniu.Pomidory z papryką przełożyłam do naczynia żaroodpornego,na nich ułożyłam makaron spaghetti zwinięty w formie gniazda.Do środka gniazdka wbiłam całe jajko i całość posypałam startym żółtym serem.Zapiekałam w piekarniku w 180st. przez 25 minut.

Zobacz zwycięski przepis Pani Emila D. z Krakowa, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 65

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2