Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Spaghetti Barilla z pulpetami w sosie pomidorowym


PRODUKTY:

- pół opakowania makaronu spaghetti Barilla;
- 1 puszka pomidorów w zalewie;
- 50 dkg mięsa mielonego;
- 1 ząbek czosnku;
- 1 mała czerstwa bułka;
- 1 cebula;
- 1 jajko;
- olej do smażenia;
- pół szklanki bulionu;
- 3 łyżki śmietany;
- listki bazylii;
- sól i pieprz do smaku;
- chili do smaku;
- parmezan.

WYKONANIE:

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, wg instrukcji podanej na opakowaniu. Bułkę namoczyć w letniej przegotowanej wodzie. W miseczce połączyć mięso z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną lub startą cebulą i czosnkiem oraz przyprawami. Całość dokładnie wymieszać, tak, aby powstała jednolita masa i uformować pulpety. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i obsmażyć je z dwóch stron. Następnie zalać je bulionem oraz pomidorami i dusić kilka minut. Na końcu dodać śmietanę i około dwóch łyżek startego sera, a także kilka posiekanych listków bazylii. Całość połączyć z makaronem Barilla i podawać.

1 2 3 4 5
z
5

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 5003

>60 min
9
Dania główne Krokiety kowalowej

Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...

Odsłon: 5491

30 min
9
Dania główne Schab w sosie koperkowym

Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...

Odsłon: 34534

30 min
38
Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 1316

30 min
3
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 2169

30 min
8
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113840

60 min
199