Najlepsze ciasta na lato - przepisy

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pana Emila D. z Krakowa

Potrzebne będą:

250g makaronu Barilla bavette
50 g rukoli
50 g sera feta
100g boczku wedzonego
12 pomidorków koktailowych
oliva z olivek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron barilla bavette gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut. Boczek kroimy w cienkie plastry i smażymy na patelni, na rumiany kolor. Po ugotowaniu, makaron odcedzamy, przelewamy zimna woda i mieszamy z oliwa z oliwek sola oraz pieprzem. Pomidorki koktailowe kroimy na pół , fetę natomiast w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, natomiast rukola oprószamy całość z góry. Smacznego

Zobacz zwycięski przepis Pani Doroty D. z Olesna, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Cynamonki

Obłędnie delikatne cynamonki z polewą na bazie mascarpone rozpieszczają tak,...

Odsłon: 5003

>60 min
9
Dania główne Krokiety kowalowej

Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...

Odsłon: 5482

30 min
9
Dania główne Schab w sosie koperkowym

Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...

Odsłon: 34532

30 min
38
Przekąski Znamienita przekąska

Delikatne ciasto , aromatyczne dodatki, super przekąska do pracy lub na drugi...

Odsłon: 1310

30 min
3
Zupy Zupa wiśniowa

Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...

Odsłon: 2166

30 min
8
Przekąski Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...

Odsłon: 113837

60 min
199