Sprawdzone przepisy na grilla

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pana Emila D. z Krakowa

Potrzebne będą:

250g makaronu Barilla bavette
50 g rukoli
50 g sera feta
100g boczku wedzonego
12 pomidorków koktailowych
oliva z olivek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron barilla bavette gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut. Boczek kroimy w cienkie plastry i smażymy na patelni, na rumiany kolor. Po ugotowaniu, makaron odcedzamy, przelewamy zimna woda i mieszamy z oliwa z oliwek sola oraz pieprzem. Pomidorki koktailowe kroimy na pół , fetę natomiast w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, natomiast rukola oprószamy całość z góry. Smacznego

Zobacz zwycięski przepis Pani Doroty D. z Olesna, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Keks

Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota....

Odsłon: 273

60 min
3
Ciasta Ciasto Malaga bez pieczenia

Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...

Odsłon: 957

15 min
7