Najlepsze pomysły na truskawki

Poznajcie zwycięzców kolejnego tygodnia konkursu z Barillą. Przypominamy, że wybór Laureata Nagrody głównej nastąpi w przyszłym tygodniu.

Przepis Pana Emila D. z Krakowa

Potrzebne będą:

250g makaronu Barilla bavette
50 g rukoli
50 g sera feta
100g boczku wedzonego
12 pomidorków koktailowych
oliva z olivek
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron barilla bavette gotujemy w osolonej wodzie przez 8 minut. Boczek kroimy w cienkie plastry i smażymy na patelni, na rumiany kolor. Po ugotowaniu, makaron odcedzamy, przelewamy zimna woda i mieszamy z oliwa z oliwek sola oraz pieprzem. Pomidorki koktailowe kroimy na pół , fetę natomiast w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, natomiast rukola oprószamy całość z góry. Smacznego

Zobacz zwycięski przepis Pani Doroty D. z Olesna, za który otrzymał zestaw produktów firmy Barilla. Kliknij!

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
6
Zupy Parzucha

Parzucha to zupa z mojego dzieciństwa. To jedna z tradycyjnych zup z woj. kuj...

Odsłon: 750

30 min
3
15 min
4
15 min
4