11 kulinarnych pytań do Beaty Tadli!

Czy jesteście ciekawi, co jedzą znane osoby? Jak gotują, jakie jest ich największe kulinarne odkrycie, czego nigdy by nie spróbowały? Redakcja Smakera postanowiła zaspokoić Waszą ciekawość. Przeczytajcie, jak odpowiada na nasze kulinarne pytania Beata Tadla!

fot. AKPA

Ta popularna dziennikarka zaczynała w 1991 roku w radiu. Obecnie znamy ją przede wszystkim z telewizyjnych serwisów informacyjnych w TVN24, TVN i TVP1. Prowadziła "Fakty" i "Fakty po faktach", a obecnie prezentuje główne wydanie  "Wiadomości". Oprócz tego, pojawiła się na scenie teatru Syrena, a także wydała kilka książek.

 

Beata Tadla zdradziła nam, jakie jest jej ulubione danie z dzieciństwa, do jakiej muzyki najchętniej gotuje oraz jakie jest jej największe kulinarne odkrycie.

 

1. Moja ulubiona potrawa to... różnego rodzaju sałaty, nie wyobrażam sobie dnia bez warzywnej mieszaniny z ziarnami, różnymi gatunkami lekkich serów, aromatycznej oliwy i kropli truflowego balsamico.

2. Najlepsza przekąska to... garść migdałów, orzechów, pestek z dyni lub humus czy pulpa mango z kefirem.

3. 3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu: oliwa z oliwek z cytryną, prażone pestki dyni lub słonecznika, sos balsamiczny z truflą, limonką albo owocami leśnymi.

4. Moja pierwsza książka kucharska to... ta, którą kupiłam mojemu synowi. Uwielbia kulinaria, jest w kuchni niezwykle samodzielny i bardzo zdolny.

5. Moje największe kulinarne odkrycie to... chłodnik kokosowy Andrzeja Polana.

6. Nigdy nie zjem... żabich udek, bo koszmarnie boję się żab.

7. Ulubiona potrawa z dzieciństwa to... pyzy ziemniaczane z serem, specjał mojej mamy.

8. Przyprawa, której nigdy nie zabraknie w mojej kuchni to... cynamon.

9. Restauracja, do której mogę chodzić codziennie to... taka, która serwuje pyszne sushi albo świeże sałaty ze zdrowymi dodatkami.

10. Jeśli coś mocniejszego, to... poproszę białe, wytrawne wino, najchętniej ze szczepu pinot gris, bardziej znanego jako pinot grigio.

11. Najlepsza piosenka do gotowania to... arie, szczególnie z opery "Poławiacze pereł" albo "Lakmé". Dania lubię przyrządzać także przy George'u Michaelu, Sealu i kompozycjach Prince'a.

 

10 przepisów kulinarnych celebrytów. Kliknij!

kulinaria celebryci

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
5
30 min
3
Desery Sernik na zimno z truskawkami

Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...

Odsłon: 139

30 min
4

Polecane artykuły

Informacje Jedz zamiast ziemniaków. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy, łagodzi stres i jest dużo zdrowszy

Z wyglądu jest jak ziemniak, w konsystencji przypomina marchewkę, a smakiem zbliżony jest do słonecznika. Jak jeść topinambur, nazywany zdrowszym z...

0
Informacje Bataty z grilla zastąpią najlepsze przekąski. Jakich przypraw używać do nich i z czym je podawać?

Bataty już od kilku lat dosyć często goszczą na naszych stołach. Można przygotować z nich frytki z piekarnika, dodać do warzywnych potrawek, a nawe...

0
Informacje Możesz go jeść bez ograniczeń również podczas odchudzania. Odkryj makaron 0 kalorii

Znasz niskokaloryczny makaron, który nie tuczy? Czy to w ogóle jest możliwe? Okazuje się, że tak! Makaron konjac to nowość z Chin, która podbija in...

19
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Schab z rusztu na trzy sposoby oraz sernik pistacjowy

Majówka to czas, kiedy w szczególności szukamy przepisów na dania z grilla. Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz, która w asyście Mateusza Gesslera pr...

1