Fot. Jarosław Antoniak/ MW MEDIA
1.	Moja ulubiona potrawa to... sałatka à la Pati: sałata/szpinak/rukola/mix sałat + rodzynki/morwa suszona + nerkowce + słonecznik + surowe pieczarki + świeża papaja + do tego sos z mango à la Pati :)
 
2.	Najlepsza przekąska to... plasterek arbuza na plasterku parmezanu. Mniam!
 
3.	3 rzeczy bez których nie mogę się obejść przy gotowaniu... podjadanie, podjadanie i podjadanie:)
 
4.	Moja pierwsza książka kucharska to... Pippi Langstrumpf :) Serio, nie znam się na książkach kucharskich:)
 
5.	Moje największe kulinarne odkrycie to... kuchnia raw food. 
 
6.	Nigdy nie zjem... mięsa.
 
7.	Ulubiona potrawa z dzieciństwa... naleśniki z nutellą!
 
8.	Dodatek, którego nigdy nie zabraknie w mojej kuchni... oliwa z oliwek!
 
9.	Restauracja, do której mogę chodzić codziennie... tylko moja osobista kuchnia domowa! adresu nie zdradzę :)
 
10.	Jeśli coś mocniejszego, to poproszę... tequila z pomarańczą i cynamonem!
 
11.	Najlepsza piosenka do gotowania to... podcast kolejnego odcinka programu "Biosfera" w radio Tok Fm:)
 
        
Zobacz, dlaczego Pati ścięła włosy:
Pati Sokół to artystka, wokalistka i felietonistka. Skończyła studia psychologiczne i aktorskie w Szkole Aktorskiej Haliny i Jana Machulskich. Posiada unikalny głos, jakim jest sopran koloraturowy. Już jako 9-latka wraz z Ryszardem Rynkowskim nagrała piosenkę dla Fundacji „Serce za uśmiech".
Nieustannie związana z muzyką. W październiku 2011 została przyjęta do grona studentów legendarnego Setha Riggsa, nauczyciela Michaela Jacksona, Stevie Wondera i wielu innych wybitnych artystów.
Pobyt w Los Angeles zaowocował trzema singlami Pati, w których zagrali m.in. Maciej Stuhr i Weronika Rosati.
Niedawno artystka wzięła udział w niecodziennym wydarzeniu artystycznym pd. „Addiction", które odbyło się 31 stycznia na deskach Teatru Wielkiego. Na koniec performance'u wymyślonego przez Piotra Hulla, traktującego o uzależnieniu od muzyki i tatuaży, Pati ogoliła włosy na znak jedności z przyjaciółką cierpiącą na raka.
Zobacz też 11 pytań do Ady Fijał. Kliknij!
 
             
              
             
             
                     
                     
             
                     
             
                     
             
                     
             
             
            