Festiwal Fine Dining Week ponownie w Krakowie i Warszawie!

Najbardziej ekskluzywne Restauracje w Krakowie i stolicy zapraszają na wyjątkowy festiwal sztuki restauracyjnej. Już od 20 do 28 lutego odbędzie się druga edycja Fine Dining Week. Popisowe, pięciodaniowe menu, w pięknej oprawie Goście skosztują w festiwalowej cenie 119 złotych.

Po udanym debiucie w sierpniu szykuje się kolejna okazja na wielozmysłowe doświadczenie w najwybitniejszych Restauracjach w Warszawie i Krakowie. Wyjątkowe doznanie smaków i aromatów czeka na Gości w festiwalowej cenie 119 złotych, która obejmuje 5 popisowych dań wybitnych Szefów Kuchni.

Podczas Festiwalu Goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości.

Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami oraz prestiżowymi wyróżnieniami Bib Gourmand) oraz są umieszczane na wysokich miejscach przewodnika Gault & Milleau.

Fine dining to kultura restauracyjna najwyższej próby. Otwarcie festiwalowych Rezerwacji już 1 lutego na stronie www.restaurantweek.pl . Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego już teraz można dokonać przedrezerwacji.

Lista potwierdzonych do tej pory Restauracji obejmuje między innymi: N31, Belvedere, Kieliszki na Próżnej, Amber Room czy Brasserie Warszawską.

Smaker.pl objął wydarzenie patronatem medialnym.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 126

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 59

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2