Do góry

Newsy

Grillowe nawyki, które musisz porzucić

3. Smarujemy ruszt olejem

Fot. 123RF/Picsel

Posmarowanie grilla olejem z pewnością nie jest dobrym pomysłem, mimo że takie sugestie można znaleźć nawet w niektórych książkach kucharskich. Zapanowanie nad temperaturą grilla nie jest łatwym zadaniem, co sprawia, że bardzo trudno jest wyłapać moment, w którym olej na ruszcie przekroczy tzw. temperaturę dymienia. Jeśli to się stanie, tłuszcz zaczynie się palić, a na naszym grillu wytworzą się szkodliwe i rakotwórcze związku, które w efekcie przenikną do naszego jedzenia.

Następna strona >>

1 2 3 4 5 6 7

Polecane artykuły

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Najlepiej oceniane artykuły

Rozwiń Zwiń