Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta nie musi powodować cierpienie kubków smakowych. Doskonałe lekkie curry z ananasem.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1202
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1262
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i nacieramy curry i solą. Na kilka godzin odkładamy do lodówki. Jeżeli macie możliwość szukajcie oryginalnych mieszanek curry prosto z Indii. Mamy szczęście mieszkać niedaleko hinduskiej rodziny ;)
Na kilku kroplach oliwy smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy mięso (wyjmując z lodówki około godziny przed smażeniem), rodzynki i pokrojonego w kostkę ananasa.
Gdy kurczak się zrumieni dodajemy śmietanę i całość dusimy kilka minut. Podajemy z ryżem lub kuskusem. Więcej lekkich, prostych przepisów pasujących do różnorodnych diet znajdziecie na blogu. Link pod wpisem.