Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik Babci i Mamy
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12454
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5675
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12454
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1406
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13428
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5675
Składniki
W malakserze ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo - na zmianę - dodajemy ser i miękkie masło. Wlewamy olejek pomarańczowy. Pod koniec dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki lub pokrojone brzoskwinie.
Pieczemy w prodiżu (z górną grzałką) wysmarowanym masłem i bułką tartą przez 38 minut. Pozostawiamy w prodiżu jeszcze przez 15 minut i dopiero wyciągamy. W piekarniku pieczemy w tortownicy wysmarowanej masłem i bułką przez ok 60 min. w temperaturze 180 stopni. Uchylamy piekarnik i zostawiamy również na około kwadrans.