Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowe ruloniki na jaglance"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 74
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 215
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 74
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 215
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Kaszę wsyp na sitko, wypłucz ją pod zimną bieżącą wodą, osącz. W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Zeszklij cebulę z czosnkiem, wsyp kaszę i smaż 2 min. Po tym czasie wlej gorący bulion, wymieszaj. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i gotuj kaszotto ok. 20 min, mieszając co jakiś czas. 8 min przed końcem gotowania wsyp zielony groszek.
Bakłażan umyj, wytrzyj, odetnij końce. Pokrój wzdłuż na 8 cienkich plasterków. Oprósz je solą, po 3 min opłucz i osusz na ręczniku papierowym. Fetę rozgnieć widelcem. Dodaj połowę posiekanego czosnku, przypraw pieprzem i ew. solą. Nadzieniem posmaruj bakłażany, zwiń roladki. Każdą zwiąż wąsem szczypiorku (aby się nie łamał, włóż go na chwilę do wrzątku). Roladki usmaż na pozostałej oliwie. Osącz je na papierowym ręczniku.
Jogurt przypraw solą i chili. Kaszotto wymieszaj z mascarpone i resztą szczypiorku, dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż na półmisek, rozłóż roladki. Polej je sosem, posyp grubo mielonym czerwonym pieprzem.Źródło: Tina