Do góry

Dania główne Przepis na:

Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 431

polecam na obiadek :-)

Składniki

  • ziemniaki - 1,30 kg
  • jajko - 1 szt
  • mielone mięso - 40 dag
  • cebula - 2 szt
  • czosnek - 2 ząbki
  • olej
  • majeranek suszony
  • sól
  • pieprz
  • skwarki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 30 dag ziemniaków obrać i ugotować, a resztę zetrzeć na tarce.
    Ugotowane ziemniaki wyjąć z wody i rozgnieść widelcem i połączyć ze startymi odciśniętymi ziemniakami, przyprawić do smaku solą, wymieszać z jajkiem oraz skrobią z odlanego i odstałego płynu.
    Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na oleju, dodać mięso oraz przyprawy, przesmażyć razem, lekko przestudzić.
    nabierać po porcji ziemniaczanego ciasta na rękę, lekko go spłaszczyć i na środek nakładać porcje farszu mięsnego wzdłuż - formując wałeczki.
    Gotować ok 20-25 minut w osolonej wodzie.
    Podawać polane skwarkami ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń