Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba po Angielsku

Ryba po Angielsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 13822

Przepis na klasyczną rybę po Angielsku

Składniki

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 30 dag mąk
  • 150 ml wody mineralnej
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, sól. pieprz, wodę, mleko, jajko. wszystko mieszamy aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawiamy na kilkanaście minut.
    Rybę moczymy w cieście i smażymy na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń