Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarożek w botwince"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 74
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 215
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 74
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 81
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 215
Składniki
Botwinki umyj, odetnij ogonki, zblanszuj we wrzącej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, osusz. Liście ułóż obok siebie.
Na każdym rozsmaruj twarożek (możesz go przygotować samodzielnie: kostkę sera twarogowego rozdrobnij widelcem, dodaj posiekane rzodkiewki i szczypiorek, trochę śmietany lub jogurtu, połącz, przypraw solą i pieprzem).
Zwiń w roladki. Każdą obwiąż delikatnie szczypiorkiem, posyp pokrojoną papryką, solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania10 min. Ilość porcji 3. Cena za porcję 1,30 zł.
Przepis przysłała Aneta Klimecka z Katowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie