Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bananowe ciasteczka"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 305
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1307
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 33
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 305
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1307
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 127
Składniki
<strong>Marzenna Przeorska z Warszawy</strong>
35 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji ok. 30 gr • Przepis na 25 sztuk
Banan rozgniatam widelcem, dodaję cukry, masło i jajko. Miksuję na wolnych obrotach na jednolitą masę. W trakcie miksowania dosypuję porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
Czekoladę kroję w drobne kawałki, dodaję do masy, mieszam.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam po łyżce ciasta – w dużych odstępach, aby się nie zlepiły podczas pieczenia.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180oC 15-20 minut.Źródło: Kobieta i życie