Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otrębowy biszkopt z makiem, przekładany cytrynowym budyniem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Otręby, żółtka, proszek, mak i słodzik miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę wylewamy do formy, i pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Z cytryn ścieramy skórkę, i wyciskamy sok. Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem mniejszej ilości mleka - 800ml zamiast litra! Do wystudzonego budyniu dodajemy skórkę, sok, słodzik/cukier i miksujemy. Biszkopt dzielimy na dwie równe części, i przekładamy masą budyniową.