Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otrębowy biszkopt z makiem, przekładany cytrynowym budyniem
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10279
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2907
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2009
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 767
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Otręby, żółtka, proszek, mak i słodzik miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę wylewamy do formy, i pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Z cytryn ścieramy skórkę, i wyciskamy sok. Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem mniejszej ilości mleka - 800ml zamiast litra! Do wystudzonego budyniu dodajemy skórkę, sok, słodzik/cukier i miksujemy. Biszkopt dzielimy na dwie równe części, i przekładamy masą budyniową.