Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otrębowy biszkopt z makiem, przekładany cytrynowym budyniem
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2490
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101880
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6275
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2490
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101880
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6275
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Otręby, żółtka, proszek, mak i słodzik miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę wylewamy do formy, i pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Z cytryn ścieramy skórkę, i wyciskamy sok. Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale z użyciem mniejszej ilości mleka - 800ml zamiast litra! Do wystudzonego budyniu dodajemy skórkę, sok, słodzik/cukier i miksujemy. Biszkopt dzielimy na dwie równe części, i przekładamy masą budyniową.