Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmleczne zdrowe bułeczki drożdżowe z chia i makiem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6835
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8442
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6835
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327247
Składniki
Mąkę wsypać do miski. Drożdże rozrobić w odrobinie ciepłej wody. Mak dokładnie spłukać. Do 150 ml ciepłej wody dodać mak, nasiona chia, cukier, oliwę oraz sól. Do mąki dodać rozrobione drożdże, wodę ze składnikami oraz roztrzepane jajko. Całość wymieszać i wyrobić ciasto, ewentualnie dodając wody lub mąki dla odpowiedniej konsystencji. Ciasto podzielić na 5 kawałków. z każdego uformować pasek jak na zdjęciu, posypać cukrem, ułożyć maliny i zwinąć. Uformowane bułeczki pozostawić 10 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach około 20 min.- w zależności od rodzaju piekarnika. Gotowe posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.