Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta bez pieczenia to doskonały pomysł na smaczne i łatwe w przygotowaniu desery. Nie wymagają one użycia piekarnika, co czyni je idealnymi do przygotowania w upalne dni lub w sytuacjach, gdy nie mamy dostępu do urządzenia.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 158
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1105
Składniki
1. W misce rozpuszczamy galaretkę cytrynową w 500ml gorącej wody. 2. W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. 3. Do miski z galaretką dodajemy startą skórkę i sok z cytryny, a następnie dodajemy ubitą śmietanę i dokładnie mieszamy. 4. Na dnie prostokątnej formy układamy herbatniki, a nad nimi rozprowadzamy masło. 5. Na masło wylewamy powstałą galaretkową masę i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.