Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe przygotowanie, delikatny smak.
Polecam.
Odsłon: 392
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 43
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12272
Polecam.
Odsłon: 392
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 43
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12272
Składniki
Miękkie masło zmiksować na puszystą masę. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ucierać. Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Do masy maślanej dodać żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia, kokos i kleik. Wymieszać - w tym momencie należy to robić łapkami, bo masa jest bardzo gęsta. Następnie dodajemy ubite na sztywno białka i delikatnie łączymy z całą masą.
Blachę smarujemy masłem i nakładamy na nią szarpane kawałeczki ciasta, im bardziej nieregularne, tym lepiej. Efekt będzie niekonwencjonalny i ciekawy.
Pieczemy w 165 stopniach Celcjusza, ok.12-15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru.