Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ananasowo-migdałowe"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 366
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 229
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 366
Składniki
Cukier rozpuść w gorącej wodzie. Gotuj, aż powstanie gęsty karmelowy syrop. Dodaj masło, wymieszaj.
Zdejmij z ognia i wylej na dno tortownicy. W syropie rozłóż plastry ananasa osączone z zalewy.
Połącz wszystkie na ciasto.
Dobrze wymieszaną masę wylej na warstwę owoców, po czym wstaw całość do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz około 70 minut.Źródło: Kurier TV