Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto dyniowe z kruszonką"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 638
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 638
Składniki
Migdały posiekać, wymieszać ze składnikami kruszonki (masło można roztopić i wystudzone dolać do suchych składników), odstawić do lodówki. Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, skropić cytryną.
Masło utrzeć z cukrem trzcinowym i waniliowym na puszysto, wbijać po 1 jajku, dodawać po 1 łyżce śmietany oraz porcjami mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać z dynią i kawałkami jabłek, wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Ciasto obsypać przygotowaną wcześniej i dobrze schłodzoną kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piec około 50-55 minut. Warto sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy jest upieczone. Po wystudzeniu ciasto obficie obsypać cukrem pudrem (przez sitko).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium