Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto dyniowe z kruszonką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12520
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5709
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12520
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1413
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5709
Składniki
Migdały posiekać, wymieszać ze składnikami kruszonki (masło można roztopić i wystudzone dolać do suchych składników), odstawić do lodówki. Jabłko umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, skropić cytryną.
Masło utrzeć z cukrem trzcinowym i waniliowym na puszysto, wbijać po 1 jajku, dodawać po 1 łyżce śmietany oraz porcjami mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Ciasto delikatnie wymieszać z dynią i kawałkami jabłek, wylać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Ciasto obsypać przygotowaną wcześniej i dobrze schłodzoną kruszonką, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piec około 50-55 minut. Warto sprawdzić patyczkiem do szaszłyków, czy jest upieczone. Po wystudzeniu ciasto obficie obsypać cukrem pudrem (przez sitko).
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium