Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śliwkowo-gruszkowe"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Składniki
<strong> Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Kruszonka: wyrób, uformuj kulę, chłodź godzinę. Śliwki wydryluj, zalej wodą z cukrem, podgrzewaj, aż puszczą sok. Gruszki pokrój, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do śliwek, podgrzewaj 3 min. Ostudź.
Ciasto: cukry utrzyj z masłem, dodaj jajka, oliwę i śmietanę, wlej likier, połącz. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem, zmiksuj. Ciasto ułóż w formie, rozsmaruj masę owocową, posyp kruszonką.
Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie