Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto śliwkowo-gruszkowe"
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 46
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 62
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 241
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 46
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 62
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 52
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 241
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 105
Składniki
<strong> Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>
Kruszonka: wyrób, uformuj kulę, chłodź godzinę. Śliwki wydryluj, zalej wodą z cukrem, podgrzewaj, aż puszczą sok. Gruszki pokrój, skrop sokiem z cytryny. Dodaj do śliwek, podgrzewaj 3 min. Ostudź.
Ciasto: cukry utrzyj z masłem, dodaj jajka, oliwę i śmietanę, wlej likier, połącz. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem, zmiksuj. Ciasto ułóż w formie, rozsmaruj masę owocową, posyp kruszonką.
Piecz 50 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie