Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne, łatwe do przygotowania do kawy i herbaty.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3756
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 178
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1308
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3756
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 178
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1308
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć wafelki.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Pigwę zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus, wymieszać. Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, dodać do niej 2 łyżki przygotowanej masy z pigwą, wymieszać i dodać do całości masy , wyłożyć na wafelki.
Konfiturę zagotować , rozpuścić galaretkę , krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.