Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne, łatwe do przygotowania do kawy i herbaty.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć wafelki.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Pigwę zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus, wymieszać. Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, dodać do niej 2 łyżki przygotowanej masy z pigwą, wymieszać i dodać do całości masy , wyłożyć na wafelki.
Konfiturę zagotować , rozpuścić galaretkę , krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.