Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczne, łatwe do przygotowania do kawy i herbaty.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1727
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19544
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2063
Składniki
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć wafelki.
Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wody. Pigwę zblendować na mus. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus, wymieszać. Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, dodać do niej 2 łyżki przygotowanej masy z pigwą, wymieszać i dodać do całości masy , wyłożyć na wafelki.
Konfiturę zagotować , rozpuścić galaretkę , krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny, pokroić na porcje.