Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na kruchym spodzie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3817
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34214
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3817
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34214
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113649
Składniki
Mąkę , żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i masło wkładam do miski. Zagniatam ciasto. 3/4 ciasta rozkładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwam widelcem i wkładam do lodówki na 30 minut.Resztę ciasta wkładam do zamrażarki.
Rabarbar obrany i opłukany kroję w centymetrowe kawałki. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Wszystko posypuję łyżką mąki ziemniaczanej i mieszam.
Ciasto podpiekam w piekarniku przez 15 minut w tem. 180 stopni. Białka ubijam na sztywno dodaję cukier miksuję ok. 5 minut i na sam koniec dodaję łyżkę mąki ziemniaczanej.
Na podpieczone ciasto wykładam rabarbar z jabłkiem. Potem pianę z białek. Zamrożone ciasto trę na tarce i rozkładam na górę. Piekę 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pozostawiam w piekarniku do ostudzenia.