Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można dodać według uznania różne bakalie albo orzechy.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 608
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Jajka dokładnie ubić z cukrem.
Szpinak rozmrozić. Odcisnąć z wody. Margarynę roztopić. Wystudzić. Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórki na tarce. Do margaryny dodać szpinak i sok z 1 cytryny. Miksować do tej pory, aż się składniki połączą.
Do jajek dodać masę szpinakową miksując. Dodać mąkę i proszek.
Formę (10x25) wyłożyć papierem. Wlać masę. Piec ok.45 min w 180st. Ciasto studzić na kratce.
Cukier puder utrzeć z resztą soku z cytryny. Na koniec dodać startą skórkę. Polać wystudzone ciasto.