Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można dodać według uznania różne bakalie albo orzechy.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Jajka dokładnie ubić z cukrem.
Szpinak rozmrozić. Odcisnąć z wody. Margarynę roztopić. Wystudzić. Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórki na tarce. Do margaryny dodać szpinak i sok z 1 cytryny. Miksować do tej pory, aż się składniki połączą.
Do jajek dodać masę szpinakową miksując. Dodać mąkę i proszek.
Formę (10x25) wyłożyć papierem. Wlać masę. Piec ok.45 min w 180st. Ciasto studzić na kratce.
Cukier puder utrzeć z resztą soku z cytryny. Na koniec dodać startą skórkę. Polać wystudzone ciasto.