Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do ciasta można dodać według uznania różne bakalie albo orzechy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9802
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2441
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1592
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3733
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9802
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2441
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1592
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3733
Składniki
Jajka dokładnie ubić z cukrem.
Szpinak rozmrozić. Odcisnąć z wody. Margarynę roztopić. Wystudzić. Cytryny sparzyć. Zetrzeć skórki na tarce. Do margaryny dodać szpinak i sok z 1 cytryny. Miksować do tej pory, aż się składniki połączą.
Do jajek dodać masę szpinakową miksując. Dodać mąkę i proszek.
Formę (10x25) wyłożyć papierem. Wlać masę. Piec ok.45 min w 180st. Ciasto studzić na kratce.
Cukier puder utrzeć z resztą soku z cytryny. Na koniec dodać startą skórkę. Polać wystudzone ciasto.