Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wymyślone i zrobione dzisiaj naprędce. Z niewielkimi poprawkami ciasto może być fajnym i szybkim deserem na zbliżające się lato.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 342
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104596
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9111
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 342
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104596
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 355
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9111
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, przestudzamy. Do jogurtu greckiego dolewamy najpierw po łyżce wystudzoną galaretkę, dokładnie mieszamy. Potem możemy wlewać większym strumieniem. Ja użyłam blaszki 22 X 9 cm, ale lepsza byłaby krótsza max 20 cm, wtedy mniej będą wystawały herbatniki i będą wilgotniejsze na górze. Blaszkę szczelnie wykładamy srebrną folią, pośrodku układamy rząd herbatników, dwa jasne, jeden ciemny. Herbatniki powinny stać dość luźno, ja niepotrzebnie dołożyłam, więc dobrze radzę. Po bokach blaszki powoli wlewamy masę jogurtową. Dobrze jest wlewać przez sitko. Wypływające ciasteczka obciążamy inną blaszką, ciasto możemy zostawić kilkanaście minut w temperaturze pokojowej, potem schładzamy w lodówce, lub zamrażarce. Potem zdejmujemy folię i ciasto gotowe.