Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Składniki
Ubić białka na sztywną pianę.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Wlać spirytus, mąkę, bakalie (ja dałam kolorowy ananas, daktyle, suszoną żurawinę) oraz pianę z białek. Dodać proszek do pieczenia. Wymieszać na najwolniejszych obrotach.
Piec w temp. 150-170 stopni. Ja Piekłam ponad 1 godzine, ale sprawdzałam patyczkiem czy upieczone.
Ciasto jest raczej wilgotne.