Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4884
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45074
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5110
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4884
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45074
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 667
Składniki
Wykonanie ciasta: Margarynę (masło) zetrzeć na tarce, dodać mąkę, smalec i śmietanę. Zarobić ciasto nożem i krótko ręką. Włożyć do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 2 części. Rozwałkować i wyłożyć na blachę. Upiec 2 placki w temp. 200 st.C ok. 30 minut na złoty kolor. Aby ułatwić sobie życie, można po prostu kupić 2 szt. ciasta francuskiego. Smakiem nie ustępuje ręcznie wykonanym plackom.
Wykonanie kremu: Wszystkie składniki ubić trzepaczką (jajko + żółtka + 3/4 szkl. cukru) dodać mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i cukry waniliowe. Wlać na gotujące się mleko. Gdy krem zastygnie, przełożyć placki.