Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne orzezwiające tiramisu z mango. Idealne na upalne dni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1033
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9544
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4895
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1033
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9544
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1419
Składniki
Zblendowane mango oraz jabłka mieszamy razem z likierem kokosowym. Biszkoptami wykładamy dno formy i wylewamy na nie połowę masy owocowej. Śmietankę kremówkę ubijamy razem z cukrem pudrem i mieszamy z serkiem mascarpone oraz pokrojonym na mniejsze kawałki mango. Połowe kremu wykładamy do formy i posypujemy wiórkami kokosowymi, przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów. Na biszkopty wylewamy resztę masy owocowej i wykładamy resztę kremu. Wierzch posypujemy resztą wiórków kokosowych. Tak przygotowane tiramisu wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.