Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasto z jabłkami zachwyci każdego smakiem . Ten przepis to prosty sposób na pyszny deser. Jak przygotować maślaną szarlotkę?
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 49
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14107
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 49
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2615
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 779
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1556
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14107
Składniki
Obierz jabłka ze skórki i wykrój z nich rdzenie. Pokrój jabłka w niewielką kostkę. Dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Utrzyj masło z cukrem, dodaj sól oraz jajka i zmiksuj na gładką masę. Stopniowo dodawaj oba rodzaje mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Miksuj do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przełóż połowę ciasta do tortownicy i wyłóż na nią jabłka. Na jabłkach rozsmaruj pozostałą część masy.
Włóż ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem w kilku miejscach, czy jest ciasto jest dobrze upieczone. Gdy szarlotka wystygnie, oprósz ją cukrem pudrem.