Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maślane ciasto z jabłkami zachwyci każdego smakiem . Ten przepis to prosty sposób na pyszny deser. Jak przygotować maślaną szarlotkę?
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 69
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27727
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 52
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 69
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27727
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 52
Składniki
Obierz jabłka ze skórki i wykrój z nich rdzenie. Pokrój jabłka w niewielką kostkę. Dodaj sok z cytryny i wymieszaj.
Utrzyj masło z cukrem, dodaj sól oraz jajka i zmiksuj na gładką masę. Stopniowo dodawaj oba rodzaje mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Miksuj do momentu uzyskania jednolitej masy.
Przełóż połowę ciasta do tortownicy i wyłóż na nią jabłka. Na jabłkach rozsmaruj pozostałą część masy.
Włóż ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz około 40-45 minut. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem w kilku miejscach, czy jest ciasto jest dobrze upieczone. Gdy szarlotka wystygnie, oprósz ją cukrem pudrem.