Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7726
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2780
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Ciasto: Jajka ubijać z cukrem tak długo, aż masa stanie się puszysta i zbieleje. Mąkę ( odjąć 2 łyżki mąki!!) przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo i na przemian dodać do jajek mąkę, wodę i olej - bardzo delikatnie mieszać! Wylać ciasto do nasmarowanej blaszki i piec 180 stopni około 40 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest suche. Po 20 minutach ostrożnie wyjąć ciasto i wystudzić Ciasto przekroić na dwa blaty.
Krem Pastylki włożyć do śmietany i podgrzewać ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia. Masę ostudzić. Śmietanę ubić pod koniec dodać serki mascarpone, masę miętową bardzo dokładnie mieszać.
Przełożenie : ciasto -1/2 kremu -ciasto -1/2 kremu -starta czekolada