Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe ciasto ze śliwkami i migdałami. Z mąką orkiszową i słodzone stewią. Idealne na deser do herbaty, na piknik czy przyjęcie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 93
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1710
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 93
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 500
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Okrągłą formę wysmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Cztery śliwki przekrój na pół i odłóż na bok, resztę pokrój na cienkie plasterki.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu połącz zmiękczone masło, stevię Natusweet i jajka, zmiksuj. Następnie dodaj mąkę i ponownie wymieszaj.
Do masy dodaj pokrojone śliwki, czekoladę i połowę migdałów. Całość przelej do przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż połowy śliwek i posyp resztą migdałów.
Ciasto piecz około 45 minut w 180°C, aż do uzyska ciemnozłotego kolor. Po wyjęciu z piekarnika, ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z formy i usuń papier.