Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco wilgotne, lecz smaczne domowe ciasto, polecam jako dodatek do kawy i nie tylko ;)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 307
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 712
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 732
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem na pulchną masę. Następnie wlać likier, zmiksować.
Potem dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć. Na końcu wrzucić obrane i pokrojone w kostkę jabłka i kiwi, delikatnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Całość wyrównać.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok.50-60 min. Ostudzić,posypać cukrem. Smacznego!