Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, pachnące kokosem i bardzo smaczne. Do tego łatwe i tanie. W sam raz do kawy, gdy pojawi się ochota na coś słodkiego. Polecam.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Jajka ubić lekko mikserem. Dodać cukier, przesiane obie mąki, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, ekstrakt śmietankowy i olej. Ubijać mikserem na małych obrotach, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do podłużnej foremki zaopatrzonej w papier do pieczenia. Wymiary foremki 11x30 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Po wystudzeniu lukier ukręcony z cukru pudru i wody. Z tego ciasta można również z powodzeniem upiec muffinki kokosowe. Wystarczy napełnić papilotki. Najpierw wstawić je oczywiście do foremki na muffinki. Piec w 180 st. 20-25 minut.