Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest łatwe do zrobienia. Wygląda efektownie i jest bardzo smaczne. Ta krótka charakterystyka, mam nadzieję, że będzie zachętą do upieczenia tego pysznego ciasta.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4728
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 68
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 184
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 77
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4728
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 68
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 184
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 77
Składniki
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wsypać cukier. Wymieszać łyżką suche składniki. Dodać rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszać całość łyżką. Ciasto będzie dość gęste. Przełożyć je do foremki zaopatrzonej w papier do pieczenia. Wymiary foremki 22x27 cm. Na wierzch poukładać cząstki pokrojonych gruszek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu wystudzić. Przygotować krem. W mleku rozprowadzić budyń i żółtko. Ugotować. Przełożyć do miseczki i przykryć folią. Po wystudzeniu połączyć z miękkim masłem przy pomocy miksera. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzch polewa z rozpuszczonej czekolady, masła i mleka. Można ją przygotować nad parą lub w mikrofalówce. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.