Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to chyba najlepszy okres jak dla mnie do pieczenia ciast, zrobiłam roladę i o niej tu mowa bo farsz to gotowy mak i jest jednak trochę za rzadki ale nie ważne zje się i taki, najważniejsza rolada bo wyszła idealna taka jak chciałam mięciutka i puszysta. polecam każdemu do galaretki lub innych kremów kto jakie lubi.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 787
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 91
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę ze szczyptą soli.
Następnie dodawać po łyżce cukru i ubijać tak długo aż piana będzie błyszcząca.
Gdy piana jest już ubita dodać żółtka i wszystko zmiksować mikserem do połączenia się piany z żółtkami.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać powoli łyżką do połączenia się całości.
Na blaszkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia ( ja papier moczę i energicznym ruchem go prostuję, lepiej się układa ) wyłożyć ciasto i rozłożyć je po całej długości blaszki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 15 minut w zależności od piekarnika.
Gorącą roladę położyć do góry dnem na ściereczce, zdjąć papier.
I gorącą roladę zawinąć razem ze ściereczką, odłożyć aby wystygła.
Następnie powoli odwinąć i nałożyć dowolną masę ( u mnie gotowa masa makowa ). Zawinąć roladę z dowolnym kremem, można polać polewą czekoladową i ozdobić wiórkami kokosowymi.
Taka rolada to szybkie rozwiązanie na święta lub gdy spodziewamy się gości.